top
logo

Меню сайту


Home
Головне управління ДФС у Чернівецькій області повідомляє

Декларації про свої доходи подали 5997 буковинців

З них, 4801 громадян – це ті, які були зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи. Та 1196 буковинців, які скористались правом на податкову знижку –  інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Слід відзначити, що з початку кампанії декларування по області найбільше відзвітувались про отримані доходи жителі Новоселиччини та м. Чернівців. Зокрема, до Новоселицької об’єднаної державної податкової інспекції надійшло -  2371 та до Чернівецької ОДПІ – 2311 декларацій.

Загалом, загальна сума самостійно визначених податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб складає понад 70,7 млн. грн., з військового збору у сумі більше 2,2 млн.грн.

У регіональному фіскальному відомстві відзначають, найбільше подано декларацій про майновий стан і доходи громадянами, які отримали доходи від успадкованого чи отриманого в дарунок майна у 2016 році - 1216. Від продажу нерухомого майна відзвітувались 536 громадян. Дохід, від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм – задекларували 187 громадянина області та від продажу сільськогосподарської продукції – надійшло 221 декларацій.

Також 63 громадянина подали декларації, в яких задекларували дохід, отриманий від операцій з інвестиційними активами за 2016 рік. Крім того, 26 декларантів відзвітувались про отримані іноземні доходи у минулому році.

На разі правом на отримання податкової знижки скористалися 1196 громадян області. В даній категорії ті платники, які платять за навчання або виплачують іпотечні кредити. Сума задекларованого до повернення з бюджету податку на доходи фізичних осіб складає більше 1,8 млн.гривень.

У фіскальній службі акцентують, завершується останній місяць кампанії декларування доходів, одержаних протягом 2016 року. Відтак, для тих, хто зобов’язаний подати декларацію – кінцевий термін 3 травня 2017 року.

Натомість, для громадян, які хочуть скористатися правом на отримання податкової знижки термін подачі декларації до 31 грудня 2017 року.


У разі зміни головного бухгалтера та керівника необхідно внести зміни до облікових даних платників податків

Нагадують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.  Слід знати, відповідно до п. 66.1 ст. 66 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) підставами для внесення змін до облікових даних платників податків є, зокрема: інформація органів державної реєстрації; документально підтверджена інформація, що надається платниками податків.

Порядок внесення змін до облікових даних платників податків встановлено розд. ІХ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.12.2011 за № 1562/20300 (далі – Порядок).

Пунктом 9.3 розд. IX Порядку, визначено, що платники податків - юридичні особи та відокремлені підрозділи юридичних осіб зобов’язані подати відомості стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юридичної особи, відокремлених підрозділів юридичної особи до контролюючого органу у 10-денний строк з дня взяття на облік чи виникнення змін у облікових даних платників податків, шляхом подання заяви за формою № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку».

При цьому, при подані заяви за формою № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» заповнюються розділи 1, 2, 4 та 10 заяви за формою № 1-ОПП та інформація про засновників не подається.

Відомості стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юридичної особи, також оновлюються контролюючими органами у Єдиному банку даних юридичних осіб на підставі реєстраційної заяви платника податку на додану вартість (про реєстрацію, перереєстрацію або внесення змін), якщо така реєстраційна заява була подана в один із способів, визначених п. 183.7 ст. 183 розд. V ПКУ, та задоволена контролюючим органом. У цьому разі платник податків звільняється від подання до контролюючого органу заяви за формою № 1-ОПП у зв’язку із зміною відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юридичної особи.

Платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати заяву за формою № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Отже, стосовно платників податків, відомості про яких включаються до ЄДР:

інформація про зміну або призначення тимчасово виконуючого обов’язки керівника оновлюється в контролюючих органах на підставі відомостей, отриманих від державного реєстратора, в порядку, визначеному Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань»;

інформація про головного бухгалтера оновлюється на підставі заяви за формою № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» або реєстраційної заяви платника податку на додану вартість, якщо така реєстраційна заява була подана в один із способів, визначених пунктом 183.7 статті 183 розділу V Податкового кодексу України, та задоволена контролюючим органом. У цьому разі платник податків звільняється від подання до контролюючого органу заяви за формою № 1-ОПП у зв’язку із зміною відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юридичної особи.

Стосовно платників податків, відомості про яких не включаються до ЄДР, інформація щодо зміни до облікових даних платників податків або зміни (призначення) тимчасово виконуючого обов’язки керівника та/або головного бухгалтера оновлюється на підставі уточнених документів та заяви за формою № 1-ОПП з позначкою «Зміни», «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» або за формою № 1-РПП з позначкою «Перереєстрація, зміни».

 

Державні установи




Державний реєстр віборців


Центральна виборча комісія

Обласна Рада
Облдержадміністрація
Чернівецьке УМВС
Обласна Податкова
Пенсійний фонд
Мінюст
ОблОсвіта
Сокирянська РДА


Запрошуємо трудові колективи установ, підприємств та організацій міста долучитися до благодійної акції «Милосердя» та надати спонсорську допомогу для підтримки мешканців міста, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують нашої допомоги.
Рахунок терцентру соціального обслуговування у м.Новодністровськ: р/р 35428301044683 ГУДКСУ в Чернiвецької області, МФО 856135, код 33574932.


Передплачуйте «Нашу газету»!
Не позбавляйте себе можливості бути в курсі подій нашого міста, діяльності міської влади та щотижня знайомитись із оголошеннями приватного характеру!
Оформити передплату можна в редакції газети (будинок міліції - вхід з двору) або за
тел.: 3-48-79 чи 3-24-29




bottom

Створено Joomla!. Designed by: Free Joomla Themes, hosting. Valid XHTML and CSS.