top
logo

Меню сайту


Home
«Музей – це не заклад культури, а установа пам’яті»

Така теза була наскрізною у розмові за круглим столом, що відбулася 18 травня у виставковій залі Новодністровського історичного музею з нагоди Міжнародного дня музеїв. До розмови були запрошені члени музейної ради, депутати міської ради, керівники бюджетних закладів, громадські активісти, лідери профспілок підприємств енергетики міста, представники міської преси. Визначально, що того ж дня Україна відзначала ще й День вишиванки, то ж більшість присутніх були вдягнуті в національний одяг. Зустріч відбувалася у мистецькій виставковій залі, огорнутій вишиваним рушниковим дивом робіт новодністровських майстринь, виставка яких тішить відвідувачів музею ще з березня.

У своєму виступі директор музею Галина Разгонюк пригадала, з чого починалось становлення цього закладу. Це було у 2005 році, в ЗОШ ІІ – ІІІст. Проводилась велика робота з оформлення та відкриття Зали бойової слави з нагоди відзначення 60 –річчя Дня перемоги. Саме ця музейна експозиція стала початком створення сьогоднішнього міського музею. Офіційно він був створений у грудні 2007 року, згідно рішення міської ради. За весь цей час музей став осередком духовного життя міста. Тут проводились численні виставки творчих робіт наших земляків та гостей міста, вечори художнього слова, пам’ятні заходи, цікаві зустрічі та багато іншого, що збагачує душі позитивними емоціями. Галина Олександрівна також подякувала своїм однодумцям, які на громадських засадах впродовж років допомагають закладу в роботі, та меценатам, які завжди відгукуються на прохання про підтримку музею. В продовження інформації про роботу музею вона висловила думку про перспективне розширення музею залом природничого спрямування.

Цю думку підтримують і члени музейної ради. Зокрема, Іван Фурман констатував, що якби було таке приміщення, ми могли б отримати окремі артефакти, що були знайдені археологами під час розкопок на Ожівському острові. Наразі ведуться переговори з Інститутом археології Академії наук України стосовно передачі деяких предметів, які засвідчують, що наш край був заселений людьми ще за два тисячоліття до нашої ери. Про те, що, до всього, музей є надзвичайно ефективною наочністю, яка допомагає учням засвоювати матеріал, говорила член музейної ради, вчитель історії Світлана Лазаренко. А журналіст Ірина Шундрій наголосила, що в інформаційному просторі міста робота музею в цілому і його директора зокрема займає особливе місце, адже в «Нашій газеті Новодністровськ» систематично друкуються публікації, що відображають історію міста та роль особистостей у його розбудові.

За багаторічну роботу на поприщі створення, розширення та збереження літопису міста Новодністровськ та з нагоди професійного свята директору міського музею Галині Разгонюк було вручено Подяку Новодністровської міської ради, а окремі члени музейної ради відзначені Подяками відділу культури: Володимир Москалюк, Володимир Жук, Анатолій Шамбра та Олена Трофанюк. В процесі обговорення присутні підтримали висновок щодо посилення співпраці всіх ланок місцевого самоврядування, громадських та бюджетних установ з метою більш ефективного використання створеної бази нашого музею в напрямку культурно-естетичного та просвітницького виховання і дорослих і юних городян.

 

Державні установи




Державний реєстр віборців


Центральна виборча комісія

Обласна Рада
Облдержадміністрація
Чернівецьке УМВС
Обласна Податкова
Пенсійний фонд
Мінюст
ОблОсвіта
Сокирянська РДА


Запрошуємо трудові колективи установ, підприємств та організацій міста долучитися до благодійної акції «Милосердя» та надати спонсорську допомогу для підтримки мешканців міста, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують нашої допомоги.
Рахунок терцентру соціального обслуговування у м.Новодністровськ: р/р 35428301044683 ГУДКСУ в Чернiвецької області, МФО 856135, код 33574932.


Передплачуйте «Нашу газету»!
Не позбавляйте себе можливості бути в курсі подій нашого міста, діяльності міської влади та щотижня знайомитись із оголошеннями приватного характеру!
Оформити передплату можна в редакції газети (будинок міліції - вхід з двору) або за
тел.: 3-48-79 чи 3-24-29




bottom

Створено Joomla!. Designed by: Free Joomla Themes, hosting. Valid XHTML and CSS.