top
logo

Меню сайту


Home
НОВОДНІСТРОВСЬКЕ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ІНФОРМУЄ:

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ ПІДВИЩИЛА МІНІМАЛЬНУ СУМУ АЛІМЕНТІВ НА ДИТИНУ !!!

17.05.2017 року ухвалено у другому читанні і в цілому Закон України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення захисту права дитини на належне утримання, яким спрощено механізм стягнення аліментів. За таке рішення проголосували 226 народних депутатів.

22 травня закон підписано Головою Верховної Ради України та одразу направлено на підпис Президенту.

Якщо раніше мінімальний розмір аліментів на дитину складав 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, то даний закон підвищує рівень виплат до 50%.

Зазначимо, для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум з 1 травня складає 1426 гривень. Таким чином мінімальні аліменти для малюків становитимуть 713, а не 428 гривень.

Для дітей віком від 6 до 18 років прожитковий мінімум з 1 травня складає 1777 гривень. Тож, з урахуванням ухваленого документу, рівень виплат на користь дитини складатиме щонайменше 888,50 гривень.

В грудні 2017 року, в зв’язку із збільшенням розміру прожиткового мінімуму, збільшаться і мінімальні аліменти, а саме 746 грн. для дітей віком до 6 років та 930 грн. для дітей віком 6-18 років.

Окрім того, впровадження документу спростить механізм ухвалення судового рішення щодо стягнення аліментів і виключить вірогідність затягування справи. Загалом на одну дитину можна вимагати чверті доходу одного з батьків, на двох малюків – третину доходу, на трьох і більше – половини доходу платника аліментів. Проте сума аліментів не може перебільшувати десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку. Також аліменти не можуть перевищувати 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо заявлено вимогу про індексацію аліментів, присуджених у твердій грошовій сумі.

Даний законопроект також передбачає, що аліменти є власністю дитини, раніше вони вважались власністю того з батьків, на ім’я кого вони виплачувались. Як вже зазначалось, мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку і має бути необхідним та достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини.

ВАЖЛИВО !!! До правовідносин щодо стягнення аліментів на дитину у розмірі не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, що виникли до набрання чинності цим Законом, у тому числі за рішенням суду про стягнення аліментів у розмірі не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, застосовуються положення цього Закону в частині стягнення аліментів на дитину у розмірі не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Простими словами, до суду про зміну їх розміру з 30 на 50 % звертатись не потрібно.

Даний Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Кабінету Міністрів України необхідно буде у тримісячний строк з дня набрання чинності цим Законом привести у відповідність та забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для його реалізації. Якщо у Вас залишились питання, радимо звертатись безпосередньо до установ, які здійснюють та контролюють виконання рішень судів або скористатись своїм правом та отримати консультацію чи роз’яснення у фахівців Бюро правової допомоги.

ДОВІДКОВО

НОВОДНІСТРОВСЬКЕ бюро правової допомоги:

Адреса: м. Новодністровськ, м-н Діброва, буд. 25.

Режим роботи: понеділок – четвер: 800 - 1700 год., п’ятниця: 800 -1545 год.

Вихідні дні: субота, неділя.

Контактний телефон: (03741) 3-15-70.

Електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Начальник відділу: ШЕНДЕРЮК Олександр Олександрович.

Головний спеціаліст відділу: ПЕТРАЩУК Ольга Володимирівна.

Єдиний телефонний номер системи БПД: 0-800-213-103.

 

Державні установи




Державний реєстр віборців


Центральна виборча комісія

Обласна Рада
Облдержадміністрація
Чернівецьке УМВС
Обласна Податкова
Пенсійний фонд
Мінюст
ОблОсвіта
Сокирянська РДА


Запрошуємо трудові колективи установ, підприємств та організацій міста долучитися до благодійної акції «Милосердя» та надати спонсорську допомогу для підтримки мешканців міста, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують нашої допомоги.
Рахунок терцентру соціального обслуговування у м.Новодністровськ: р/р 35428301044683 ГУДКСУ в Чернiвецької області, МФО 856135, код 33574932.


Передплачуйте «Нашу газету»!
Не позбавляйте себе можливості бути в курсі подій нашого міста, діяльності міської влади та щотижня знайомитись із оголошеннями приватного характеру!
Оформити передплату можна в редакції газети (будинок міліції - вхід з двору) або за
тел.: 3-48-79 чи 3-24-29




bottom

Створено Joomla!. Designed by: Free Joomla Themes, hosting. Valid XHTML and CSS.